Donnacorda Ensemble

Het Donnacorda ensemble ontstond oorspronkelijk in 2006 na enkele leuke initiatieven om met strijkers (eerst enkel vrouwen) kamermuziek te brengen. IMG_7101Eva Vermeeren dirigeert met viool als spelend het strijkersensemble.

Zo traden zij reeds op op het Mechelse plein festival te Antwerpen en later ook in een reeks concerten met bekende jazz muzikanten zoals Tutu Puoane, Ewout Pierreux en dit o.l.v. Pianist Jack Van Pol.

Naast hun klassieke repertoire brengt Donnacorda ook filmmuziek en tango, en begeleidden zij bekende artiesten zoals Rod Stewart, Kanye West op grote festivals en podia. In 2018 begeleidden zij Niels De stadsbader in het Sportpaleis.

Tegenwoordig brengen ze hun klassieke en filmmuziek programma voor een Amerikaans publiek  in prachtige zalen over heel België. Dit in samenwerking met Opera zangeres Hanne Roos.

Op het programma staan de bekende werken voor strijkorkest van componisten zoals Dvorak, Britten, Mozart e.a; maar ook werken van modernere- en filmcomponisten zoals Karl Jenkins, John Williams, Klaus Badelt e.a. worden vol vuur gebracht.

Leden Donnacorda:

Eerste violen:Eva Vermeeren, Dirk Uten, Joke Van Tilborg, Bart Lemmens

Tweede violen, Katrien De Bièvre, Saartje De Muynck, Joanna Vlaeminck

Alten: Liesbeth De Lombaert, Katrin Smedts

Celli: Hans Vandaele, Johannes Burghof/ Jeff Assy

Contrabas: Frits Jochems